Nieuwe informatieavond over komst Domus in Poort gepland

ALMERE • Do 19 januari 2023 | 13:38 • Donderdag 19 januari 2023 | 13:38

De gemeente Almere heeft een nieuwe informatiebijeenkomst over de komst van verslaafdenopvang Domus in Almere Poort gepland. De bijeenkomst in het Topsportcentrum was in november vanwege veiligheidsredenen afgelast, maar nu staat een nieuwe avond gepland op 31 januari.

De Domus woonvoorziening die nu in het centrum staat, wordt verplaatst naar de wijk Europakwartier Oost 2 in Almere Poort. In februari 2022 heeft de gemeenteraad ingestemd met deze plek.

In november zouden drie avonden worden georganiseerd waar omwonenden geïnformeerd zouden worden over de komst van Domus naar Almere Poort. Almeerders die de opvang niet in hun wijk willen, waren daar boos over. Ze wilden liever allemaal tegelijk naar één bijeenkomst komen. Dat kon volgens burgemeester Ank Bijleveld niet, omdat de locatie in het Topsportcentrum daarvoor niet geschikt was.

Nu staat er een nieuwe avond in het centrum op de agenda. Inwoners moeten zich aanmelden en bij aankomst een QR-code laten zien. Tijdens de avond wordt onder meer gesproken over de afwegingen om de opvang naar het Europakwartier Oost te verplaatsen, over de woonvoorziening en de bewoners, hoe overlast kan worden voorkomen en hoe de vergunningsprocedure verder loopt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel