Stichting AAP probeert apensoort te redden op Sint Maarten

ALMERE • Do 19 januari 2023 | 20:02 • Donderdag 19 januari 2023 | 20:02

Stichting AAP probeert 450 groene meerkatten, een apensoort, te redden op Sint Maarten. De regering van het eiland wil de dieren doden vanwege overlast. AAP komt met een alternatief plan bij Nature Foundation St. Maarten, de organisatie die de regering adviseerde om deze apen te doden.

De overlast van de apen bestaat volgens Stichting AAP uit het stelen van cocktails en eten van toeristen, het omgooien van vuilnisbakken om het zoeken naar eten in privétuinen. De meerkatten hebben geen natuurlijke vijanden en komen daardoor dichtbij mensen. Ook zijn de apen gewend aan alcohol omdat zij vroeger op suikerrietplantages leefden en uit deze plant wordt alcohol gewonnen.

Sint Maarten wil de apen uitroeien omdat dat de goedkoopste en snelste optie is. AAP wil de groei van de groep meerkatten stoppen door ze te steriliseren. In de tussentijd moet er volgens hen gezorgd worden voor geschikt voedsel op plekken waar geen mensen leven. Hiervoor biedt AAP haar expertise en financiële middelen aan.

"Deze groene meerkatten zijn eeuwen geleden door mensen naar Sint Maarten gebracht. Het is immoreel om de dieren, die daar al eeuwen goed gedijen, nu een spuitje te geven omdat toeristen en eilandbewoners last van ze hebben", schrijft de stichting in een verklaring.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel