Antonius wil meer spreekuren in Emmeloord vanwege afsluiting A7

FLEVOLAND • Vr 20 januari 2023 | 18:59 • Vrijdag 20 januari 2023 | 18:59

Het Antonius Ziekenhuis in Sneek zal het aantal poli-spreekuren in Emmeloord uitbreiden als dat nodig is vanwege de afsluiting van het aquaduct in de A7. Patiënten uit Noordoostpolder en Urk komen door die afsluiting sinds 14 december moeilijker naar Sneek. Het ziekenhuis houdt de patiëntenstromen daarom nauwlettend in de gaten.

GGD Flevoland trok vorige maand al aan de bel over de afsluiting. Daarbij is overlegd met onder meer de verkeerspolitie en de andere GGD's in de regio. Het ziekenhuis meldt dat de ambulances al alternatieve routes gebruiken. Zo rijden ambulances die vanaf de A6 komen, al een tijd via afslag 18 bij Oosterzee en de N354 naar Sneek.

Het aquaduct onder het Prinses Margrietkanaal is afgesloten omdat het wegdek is gaan 'drijven' op grondwater. Het herstel gaat maanden in beslag nemen. Het Antonius Ziekenhuis zit met Rijkswaterstaat, de provincies Fryslân en Flevoland en de betrokken gemeenten in de projectgroep 'Afsluiting A7'. Die noemt het van het grootste belang dat haast wordt gemaakt met de reparatie van het wegdek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel