Nederlands kampioen Mens Erger je Niet ergert zich nooit

EMMELOORD • Zo 22 januari 2023 | 11:22 • Zondag 22 januari 2023 | 11:22

Het Nederlands kampioenschap Mens Erger je Niet in Emmeloord is zaterdag voor de tweede achtereenvolgende keer gewonnen door Bob Herrebout uit Zeeuws-Vlaanderen.

Carnavalsvereniging De Droogpieren hield de wedstrijd al voor de 43ste keer. Voor deze editie kwamen bijna 250 deelnemers uit heel Nederland naar Theater ‘t Voorhuys in Emmeloord.

Zeeuwse nuchterheid, dat was volgens de winnaar het geheim achter zijn overwinning. “Wij ergeren ons nooit in Zeeland.” Kampioen Herrebout kreeg een houten wisselpion en 400 euro uit handen van Jorn Goos, de prins van de organiserende carnavalsvereniging uit Emmeloord.

Tactiek of geluk?
Mens Erger je Niet staat bekend als een bordspel waar geluk de beslissende factor is. Organisator Jorn Goos heeft daar zijn twijfels bij. “Blijkbaar zit er toch een soort van tactiek achter. Ik heb dat zelf nooit kunnen ontdekken, maar je wint natuurlijk niet zomaar twee keer achter elkaar. Ik denk dat de rest van de bijna 250 deelnemers zich flink geërgerd heeft.”

De bijna 250 deelnemers kwamen uit het hele land. “Van Delfzijl tot Hoek in Zeeuws-Vlaanderen.” Na vier voorronden bleven vier spelers over voor de finale, waarin Herrebout de sterkste was.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel