Ambulances hoeven binnenkort niet meer om te rijden

FLEVOLAND • Ma 23 januari 2023 | 15:03 • Maandag 23 januari 2023 | 15:03

Ambulances uit Flevoland die een patiënt naar het ziekenhuis in Sneek moeten brengen, hoeven binnenkort niet meer om te rijden. De tunnel in de A7 tussen Joure en Sneek gaat half februari weer gedeeltelijk open.

In december kwam het asfalt in de tunnel omhoog, waardoor de weg moest worden afgesloten. Rijkswaterstaat stabiliseerde het omhoogkomende tunneldeel met 10.000 grote zandzakken. Het segment is daardoor zo goed als helemaal teruggezakt.

GGD Flevoland was ongelukkig met de afsluiting, omdat ambulances tien tot vieftien minuten langer over de reis doen. Ook gaf het Antonius Ziekenhuis in Sneek aan het aantal poli-spreekuren in Emmeloord uit te breiden als dat nodig is.

De komende tijd worden de zakken verplaatst en weggehaald. Half februari zal er in de tunnel zal één rijstrook per richting beschikbaar zijn, en de maximumsnelheid is straks 50 kilometer per uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel