Extra plekken nodig voor woonwagens in Lelystad

LELYSTAD • Wo 25 januari 2023 | 18:56 • Woensdag 25 januari 2023 | 18:56

Er moeten extra woonwagenstandplaatsen komen in Lelystad. Dat blijkt uit een onderzoek dat de gemeente hield onder inwoners van de stad. Het gaat dan vooral om plekken voor de kinderen van huidige woonwagenbewoners en ook voor andere inwoners van Lelystad die graag in een woonwagen willen wonen.

Om de behoefte naar woonwagens en standplaatsen in kaart te brengen, publiceerde de gemeente in september een vragenlijst. Ook hield de gemeente gesprekken met de huidige bewoners van het woonwagencentrum. Uit die gesprekken bleek dat de bewoners toekomstige uitbreiding wensen voor hun nu nog onvolwassen kinderen. Verhuizen is daarbij ook een mogelijkheid.

In de stad is nu al een klein woonwagencentrum met acht plaatsen in de wijk Noordersluis. De bewoners daarvan gaven eerder al aan dat er op korte termijn behoefte is aan een kleine uitbreiding. Binnenkort wordt er gestart met het maken van een plan waarin staat wat de gemeente verder gaat doen. De verwachting is dat het plan in het tweede kwartaal klaar is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel