Verbouwing station Almere Centrum na ruim twee jaar afgerond

ALMERE • Di 31 januari 2023 | 6:33 • Dinsdag 31 januari 2023 | 6:33

De verbouwing van station Almere Centrum wordt woensdag feestelijk afgerond. In de middag is er voor genodigden een ceremonieel moment met een optreden van acrobaten en een Caribische brassband.

De verbouwing in en om het station begon in oktober 2020. Het ging om een grote klus waarbij onder meer de pleinen voor en achter het station zijn aangepakt en de gevels van het stationsgebouw zijn vernieuwd. Ook zijn vloeren opnieuw betegeld, dakkoepels vervangen en zonnepanelen geïnstalleerd. Het station is tijdens de werkzaamheden niet dicht geweest voor reizigers.

ProRail is blij dat de verbouwing klaar is: "Na een intensieve bouwperiode is het station klaar voor de toekomst en gereed voor de sterke groei van het aantal reizigers."

Vertraging
De oplevering duurde langer dan gepland. De vertraging kwam onder meer door corona, maar er waren bijvoorbeeld ook problemen met het grondwerk. Het leggen van kabels, leidingen en riolering verliep moeilijker dan verwacht.

Ook was het vervangen van de liften niet makkelijk. De liftschachten zijn onderdeel van de draagconstructie van het perron en dat maakte vervanging lastiger. Ook is er een wereldwijd tekort aan staal.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel