Leefbaar Zeewolde en ChristenUnie willen gesprek over wenselijkheid superkazerne

ZEEWOLDE • Ma 30 januari 2023 | 22:30 • Maandag 30 januari 2023 | 22:30

De lokale partijen Leefbaar Zeewolde en de ChristenUnie willen dat Eerste- en Tweede Kamerleden in gesprek gaan met inwoners van Zeewolde. Zij moeten dan praten over de wenselijkheid van een superkazerne in het dorp. Het ministerie van Defensie liet eerder weten interesse te hebben in 500 hectare landbouwgrond bij het Horsterwold.

Een brief met dat verzoek wordt donderdag overhandigd een de Eerste- en Tweede Kamer. In de brief roepen Leefbaar Zeewolde en de ChristenUnie ook op om alle documenten openbaar te maken die te maken hebben met de mogelijke komst van de kazerne. De partijen willen ook weten wat op Zeewolde afkomt, mocht de kazerne in de zuidlob worden gebouwd.

De lokale partij Leefbaar Zeewolde laat weten 'zéér ontstemd' te zijn over de manier waarop vanuit Den Haag wordt gehandeld. De partij vindt dat de Rijksoverheid de plannen niet zomaar mag opleggen, maar in overleg moet met de lokale bestuurders, betrokkenen en inwoners. De huidige houding van de overheid zorgt nu voor speculaties en onrust, vindt Leefbaar Zeewolde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel