COA: half februari begin overplaatsing vluchtelingen Walibi

BIDDINGHUIZEN • Di 31 januari 2023 | 13:46 • Dinsdag 31 januari 2023 | 13:46

Het COA begint half februari met het overplaatsen van vluchtelingen die worden opgevangen in de noodopvang bij Walibi in Biddinghuizen. In april moet het terrein leeg opgeleverd worden voor de komende festivals. Daarom worden de ruim 1.000 bewoners naar andere locaties overgebracht.

Volgens een woordvoerder van het COA gaan de vluchtelingen naar verschillende locaties verspreid over Nederland. Half maart moeten alle vluchtelingen vertrokken zijn zodat de gebouwen op het terrein afgebroken kunnen worden. In januari werd bekend dat de kans groot was dat een deel van de asielzoekers naar het azc in Zeewolde zouden verhuizen, maar volgens de woordvoerder van het COA is dat nog niet mogelijk, omdat deze opvang nog niet klaar is.

In oktober werd bekend dat het COA plannen had voor een noodopvang op het evenemententerrein bij Walibi in Biddinghuizen. Op die locatie worden nu nog vluchtelingen opgevangen uit Syrië, Jemen, Afghanistan en Eritrea en is bedoeld om het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten. Het COA verwacht dat de laatste vluchtelingen half maart naar een andere locatie worden overgeplaatst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel