Tijdelijke sluiting Hospice 't Hofje: politiek geschokt

LELYSTAD • Wo 1 februari 2023 | 14:42 • Woensdag 1 februari 2023 | 14:42

De politiek in Lelystad is geschrokken van de tijdelijke sluiting van Hospice 't Hofje. Vrijwilligers kregen vorige week van Woonzorginstelling Coloriet te horen dat het verpleeghuis tot 1 april wordt gesloten door een tekort aan verpleegkundigen.

Het hospice, waar mensen in hun laatste levensfase naartoe kunnen gaan om te sterven, is volgens de VVD een 'onmisbare voorziening'. "Wat kan de gemeente doen om 't Hofje te helpen?", wilde Daniëlle van der Raad van wethouder Rinze Broekema weten.

De wethouder gaf aan het eens te zijn met de fractie. Hij gaf tegelijkertijd aan dat Coloriet ernaar streeft om de zorginstelling op 1 maart weer te openen. "We gaan er vanuit dat het hospice op korte termijn weer opengaat en houden de situatie scherp in de gaten", beloofde Broekema.

Het klopt volgens de wethouder niet dat mensen die op sterven liggen nu naar Dronten moeten uitwijken. "Totdat 't Hofje weer opengaat, kunnen mensen terecht bij Getijde, de voorziening voor chronisch zieke ouderen van het St Jansdal."

Dit artikel is geschreven in samenwerking met verslaggever Kees Bakker. Hij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad op Lelystad. Voor tips: kees.bakker@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel