Nieuwe omleidingsroute moet overlast smalle wegen tegengaan

DRONTEN • Wo 1 februari 2023 | 16:07 • Woensdag 1 februari 2023 | 16:07

Een nieuwe omleidingsroute moet ervoor zorgen dat de overlast van sluipverkeer afneemt op de Hondweg en Oudebosweg in Dronten. Het verkeer kan grotendeels nu weer de normale route rijden over de Drontermeerdijk, maar het laatste stukje loopt via de parallelweg van de Hanzeweg. Bij de verkeerslichten bij de Oudebosweg kunnen bestuurders weer de normale route volgen.

De lokale CDA-fractie meldde in november dat bestuurders zich niet aan de omleidingsroutes houden. Die zijn er vanwege het werk aan de Roggebotbrug. Volgens de partij worden de Hondweg en de Oudebosweg gebruikt als sluiproutes. Dat is gevaarlijk, omdat er ook schoolgaande jeugd over de smalle wegen fietst. De officiële omleiding loopt via de Elburgerweg, Biddingringweg en de Hanzeweg.

De gemeente denkt dat door de alternatieve route de verkeersoverlast afneemt. In maart moeten de werkzaamheden rondom de Roggebotbrug klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel