Klant bekogelt gewapende overvaller met blikken eten

LELYSTAD • Do 2 februari 2023 | 16:34 • Donderdag 2 februari 2023 | 16:34

Een caissière van een supermarkt aan de Neringpassage in Lelystad kreeg tijdens een gewapende overval hulp uit onverwachte hoek. Een man die op dat moment ook aanwezig was in de winkel, gooide blikken eten naar de overvaller. Dit voorkwam niet dat de dader wist te vluchten met een tas geld. De politie is daarom op zoek naar getuigen.

De overvaller kwam op zondag 8 januari rond 21.50 uur de winkel binnen. Op beveiligingsbeelden van de winkel is te zien hoe hij over de kassa klom en de caissière bedreigde met een groot mes. "Het personeel heeft echt zeer angstige momenten beleefd", zegt Maren Wonder van de Politie-Midden Nederland in het programma Bureau Flevoland.

Op diezelfde beelden is ook te zien hoe een klant de vrouw achter de kassa te hulp schoot door blikken naar de overvaller te gooien. Dit hield de dader niet tegen, hij rende er vandoor met een tas geld in de richting van de Zilverlinde.

De politie schat dat de dader tussen de 15 en 20 jaar oud is en hij is ongeveer 1.75 meter lang. Op het moment van de overval draagt hij donkere kleding. Ook is te zien dat hij een donkere huidskleur heeft. "Helaas heeft het onderzoek van mij collega's er nog niet toe geleid dat we iemand konden aanhouden in deze zaak", zegt Wonder. "We hopen dat we daar met de kijkers van Bureau Flevoland verandering in kunnen brengen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel