Duizenden kleurrijke tulpen bij Bloembollen Vakdagen

RUTTEN • Vr 3 februari 2023 | 6:00 • Vrijdag 3 februari 2023 | 6:00

Duizenden tulpen zijn de komende dagen te bewonderen in een schuur bij Cyprian de Jong Bloembollen in Rutten. Daar wordt de negende editie van de Bloembollen Vakdagen Flevoland gehouden. Het evenement is een ontmoetingsplek voor bollentelers, de landbouwsector, de industrie, maar ook de consument.

"Hét bollengebied is hier in de polder", vertelt Martin Buter van de Bloembollen Vakdagen. Hij jureert de inzendingen van de Flevolandse telers. In de schuur staan tientellen bakken met tulpen. Telers leveren diverse bakken met hun mooiste bloemen. Daarmee wordt het een tentoonstelling van wat de Flevolandse kwekers te bieden hebben.

"Ze laten hier met alle energie, liefde en passie die ze hebben, zien waar ze het hele jaar mee bezig zijn", aldus Buter. De jury kijkt naar de rechtheid van de steel, de vorm en kwaliteit van het blad en of het een lastig te telen tulp is. "Als iemand uit een lastige soort een mooie tulp kan halen, heeft hij een streepje voor." De tulpen die Marcel Ebbers uit Creil leverde, zijn volgens de jury het mooist.

Alle tulpen zijn zaterdag te zien voor het publiek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel