Donatie helpt Voedselbank Lelystad met energierekening

LELYSTAD • Zo 5 februari 2023 | 15:16 • Zondag 5 februari 2023 | 15:16

De Voedselbank Lelystad heeft een donatie gekregen van ongeveer zevenduizend euro, als compensatie voor de hogere energielasten. Dat meldt de hulpverlenende dienst op haar website. De gift komt van een uitzendorganisatie in Lelystad.

De voedselbank verwacht door de gestegen energieprijzen dit jaar zevenduizend euro meer te moeten betalen aan energiekosten dan vorig jaar. Als voedselbank krijgen ze hiervoor geen compensatie van de overheid.

Koelauto moet ook nog worden vervangen
De steun van het bedrijf is voor Voedselbank Lelystad extra welkom, omdat dit jaar ook de koelauto moet worden vervangen waarmee bijna dagelijks het gedoneerde voedsel moet worden opgehaald.

Voedselbank Lelystad voorziet op dit moment wekelijks zo'n 275 huishoudens van eten. In totaal worden daarmee 800 mensen geholpen, die volgens het winkelconcept mogen kiezen uit het aanbod van wat er die week is binnengekomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel