Ambulances kunnen weer over snelweg naar Antonius Ziekenhuis in Sneek

FLEVOLAND • Ma 6 februari 2023 | 15:29 • Maandag 6 februari 2023 | 15:29

Ambulances uit Flevoland die patiënten naar Sneek willen brengen mogen sinds maandagmiddag weer door de Prinses Margriettunnel bij de Friese stad. Dat meldt Rijkswaterstaat. De tunnel in de A7 was sinds december afgesloten omdat het wegdek omhoog kwam door grondwater.

Rijkswaterstaat stelde de tunnel maandagmiddag rond 15.00 uur gedeeltelijk open voor het verkeer. Dat kon omdat zandzakken ervoor zorgden dat het wegdek weer is teruggezakt. De tunnel moet voorlopig nog wel gestabiliseerd worden waardoor voorlopig één rijstrook in beide richtingen is opengesteld. Ook mag het verkeer maar met 50 kilometer per uur over de weg. Ambulances mogen wat harder als dat nodig is, zegt Rijkswaterstaat.

Het asfalt van de Prinses Margriettunnel kwam in december plots omhoog. Vervolgens werden 10.000 zandzakken geplaatst om het wegdek te stabiliseren. GGD Flevoland liet weten ongelukkig te zijn met de afsluiting omdat ambulances tien tot vijftien minuten langer over de reis moesten doen. Ook gaf het Antonius Ziekenhuis in Sneek aan het aantal poli-spreekuren in Emmeloord te willen uitbreiden als dat nodig zou zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel