Cameratoezicht bij woning in Almere Haven na gooien explosief

ALMERE • Vr 10 februari 2023 | 16:12 • Vrijdag 10 februari 2023 | 16:12

Loco-burgemeester Julius Lindenbergh van Almere heeft camera's laten plaatsen bij een woning aan het Binnenhof in Almere Haven. Dat is gebeurd vanwege twee recente incidenten bij het huis, zegt hij. Het cameratoezicht is voor drie maanden ingesteld.

Volgens de gemeente werd op 1 februari een brandend explosief tegen de woning gegooid, drie dagen later volgde een baksteen door een ruit. Er is besloten tot cameratoezicht omdat de kans op herhaling groot is. Het is gevaarlijk voor de bewoners maar ook voor omwonenden en voorbijgangers, zegt de gemeente.

De camera's werden vrijdag geplaatst. Het toezicht geldt tot en met 9 mei voor het overgrote deel van het Binnenhof. De politie doet onderzoek naar de incidenten. Een woordvoerder kan op dit moment nog niet zeggen wat er precies aan de hand is, omdat het onderzoek nog gaande is.

Verband met vergelijkbare incidenten is nog niet duidelijk
Vorige maand werden vier Almeerders aangehouden voor acht vergelijkbare incidenten in de stad. Drie van hen worden verdacht van brandstichting met explosieven, de vierde persoon is op vrije voeten maar blijft wel verdachte in de zaak. Van de incidenten zijn er drie bekend: twee aan de Paso Doblesingel en één aan de Lemmerstraat. Ook daar werd cameratoezicht ingesteld.

Of er een verband bestaat met de incidenten aan het Binnenhof wil de woordvoerder van de politie niet zeggen. Evenmin of er een relatie bestaat met het incident dat door politiecommissaris Ben Nassir Bouayad werd benoemd in de Telegraaf. Hij zei dat de politie vorige week een aanslag op een woning heeft weten te voorkomen. Een 14-jarige jongen wilde een zelfgemaakt explosief naar een huis in Almere Haven gooien. In dat huis woont een 13-jarige rivaal die de verdachte kent van drillrap, een muziekgenre waarin geweld wordt verheerlijkt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel