MFC Het Rietveld gaat dicht voor verbouwing: nieuw interieur en meer horeca

NAGELE • Vr 10 februari 2023 | 17:44 • Vrijdag 10 februari 2023 | 17:44

MFC Het Rietveld in Nagele wordt vanaf april verbouwd. De werkgroep 'MFC van de toekomst' heeft voldoende geld opgehaald om het dorpshuis op te knappen. Het gebouw voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en moet om die reden verbouwd worden, zegt werkgroepvoorzitter Henri van Ulsen.

De opknapbeurt werd twee jaar geleden aangekondigd. Het MFC stamt uit 2011 maar moet op de schop omdat het onhandig is ingedeeld en als kil wordt ervaren, zegt Van Ulsen. Ook moet het gebouw worden verduurzaamd en er moet een ruimer aanbod aan eten en drinken komen. Zo zijn toeristen na de verbouwing ook welkom. Om die bezoekers naar Nagele te trekken werd twee jaar geleden geld beschikbaar gesteld.

In totaal kost de verbouwing van het MFC zo'n 750.000 euro. Dat is 50.000 euro meer dan vooraf begroot. "Dat komt door de inflatie en stijgende bouwkosten", verklaart Van Ulsen. Het meeste geld kwam binnen vanuit Europa en de gemeente Noordoostpolder. Vervolgens droegen inwoners van Nagele nog zo'n 90.000 euro bij op een dorpsveiling. Het laatste geld komt van zo'n twintig fondsen, waaronder het Oranje Fonds, VSB Fonds en Stichting Beheer Voormalig Bezit Kruisvereniging (SBBK) Noordoostpolder.

Volgens Van Ulsen moeten de deuren van het vernieuwde MFC op 1 oktober weer open gaan. Dan moet het dorpshuis in elk geval op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend zijn, zegt hij. Wie dat wil kan op 1 april nog afscheid nemen van het huidige Rietveld. Dan is het eindfeest 'Het Laatste Rondje'. "Dat is een gezellige avond en het is geen grap", aldus Van Ulsen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel