Provincie kapt bomen langs Gooiseweg om scheuren in wegdek tegen te gaan

ZEEWOLDE • Di 14 februari 2023 | 20:39 • Dinsdag 14 februari 2023 | 20:39

De provincie gaat vanaf volgende week maandag bomen kappen die dicht bij de Gooiseweg in Zeewolde staan. Dat is nodig omdat de bomen scheuren in het wegdek veroorzaken. Deze scheuren zijn gevaarlijk voor het verkeer.

Automobilisten moeten tot en met vrijdag 10 maart rekening houden met hinder op de Gooiseweg. De provincie begint bij het bedrijventerrein Trekkersveld. Daarna worden bomen verwijderd ter hoogte van het tankstation Zeewolde Zuid tot en met de kruising van de Gooiseweg en de Larserweg richting Lelystad. Tijdens het werk is telkens een rijbaan afgesloten. De werkzaamheden zijn dagelijks van 09:00 tot 15:00 uur.

Vanaf 6 maart is de afrit van de Gooiseweg naar de Karekietweg afgesloten. Verkeer moet dan tot en met 10 maart omrijden via de Nonnetjesweg en de Mosselweg.

Water
Bomen gebruiken veel water waardoor de grond dicht bij de boom bij droog weer kan inzakken. Dit proces veroorzaakt scheuren in het wegdek. Sommige bomen hebben meer water nodig dan anderen; een populier verbruikt in het groeiseizoen ongeveer 1500 liter water per dag.

De provincie heeft een schema van werkzaamheden opgesteld om bomen te kappen die dicht langs de rijbaan staan en schade aan het wegdek kunnen veroorzaken. De provincie plant overigens nieuwe bomen in de omgeving van de gekapte bomen. Om de biodiversiteit te bevorderen zijn dat verschillende soorten bomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel