Lelystedeling (21) zit vast voor plofkraak in Duitsland

LELYSTAD • Wo 15 februari 2023 | 11:08 • Woensdag 15 februari 2023 | 11:08

Een van de vier mannen die afgelopen vrijdag in Nederland zijn opgepakt na een plofkraak in Duitsland, komt uit Lelystad. Dat meldt de politie. De verdachten zitten nog vast.

De vier mannen worden verdacht van een plofkraak in de plaats Mülheim an der Ruhr in het Ruhrgebied, hemelsbreed zo'n vijftig kilometer ten oosten van Venlo. In de nacht van donderdag op vrijdag werd daar een geldautomaat in een groothandel opgeblazen. Duitsland kampt de laatste jaren veel met plofkraken.

De daders gingen er vandoor in een donkere Mercedes. Die werd ongeveer een kwartier later in de buurt van Essen brandend teruggevonden. Van de daders ontbrak ieder spoor. Volgens de Koninklijke Marechaussee werden de vier later gearresteerd op de A12 bij het Gelderse Babberich, aan de grens.

Uitlevering
Toen de auto werd geïnspecteerd, werd een groot bedrag in contanten aangetroffen. Zowel de biljetten als de inzittenden zaten onder de gekleurde vlekken. De kleurstof komt vaak bij plofkraken vrij om het buitgemaakte geld onbruikbaar te maken. Één van de vier inzittenden was ernstig gewond geraakt en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Het is niet bekend of dit om de man uit Lelystad gaat.

Twee andere verdachten, mannen van 23 en 21, komen uit Amsterdam. De andere 21-jarige komt uit Weesp. Duitsland heeft om hun uitlevering gevraagd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel