Zo'n 2000 handtekeningen tegen komst superkazerne

ZEEWOLDE • Vr 17 februari 2023 | 11:12 • Vrijdag 17 februari 2023 | 11:12

Een petitie tegen het plan van Defensie om in Zeewolde een superkazerne te realiseren, is vrijdagmiddag ongeveer 2000 keer ondertekend. De initiatiefnemers vinden dat de grond gebruikt moet blijven worden voor landbouw.

"Defensie wil een megakazerne bouwen in Zeewolde op vruchtbare landbouwgrond", schrijven de initiatiefnemers. "Dit prachtige agrarische gebied, van grote waarde voor de voedselzekerheid en hét visitekaartje van de provincie, moet beschermd worden tegen de negatieve impact van zo’n grootschalige kazerne!" Ook willen de initiatiefnemers van de petitie dat omwonenden hun agrarische familiebedrijven kunnen voortzetten.

Drie van de vier voorkeurslocaties voor de kazerne liggen in Flevoland. Dat heeft staatssecretaris Christophe van der Maat van Defensie eerder laten weten aan Omroep Flevoland. Twee locaties zijn in de gemeente Zeewolde en de derde plek ligt in de gemeente Dronten. De locatie bij de Nijkerkerbrug bij Zeewolde is volgens Defensie om meerdere redenen het meest geschikt, onder meer vanwege de centrale ligging en dat het in de buurt ligt van een aantal grote steden in verband met de personeelswerving.

Dit is nieuws van de Lokale Omroep Zeewolde, gemaakt door Bart Bos. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel