Buschauffeurs gaan opnieuw staken voor betere CAO

FLEVOLAND • Ma 20 februari 2023 | 7:25 • Maandag 20 februari 2023 | 7:25

Buschauffeurs in onder meer Flevoland leggen woensdag en vrijdag het werk neer. Volgens vakbonden CNV en FNV willen werkgevers nog altijd niet praten over een nieuwe CAO. Daarom volgen vanaf nu stakingen op meerdere dagen in de week.

Volgens bestuurder Marijn van der Gaag van FNV Streekvervoer is de grens bereikt voor de buschauffeurs. "De werkdruk is hoog door onregelmatige roosters en krappe rittijden. Als er niks verandert is dat heel slecht voor de toekomst van het openbaar vervoer." Volgens Van der Gaag vinden de busbestuurders het "verschrikkelijk" dat de passagiers opnieuw de dupe zijn. "Maar de oplossing daarvoor ligt echt bij de werkgevers", zegt hij.

Buschauffeurs willen een nieuwe CAO met een loon dat meestijgt met de inflatie. Ook moet de werkdruk worden verlaagd die door het personeelstekort is opgelopen, zeggen ze. De chauffeurs staakten eind januari voor het eerst. Toen werd het werk twee dagen neergelegd. Twee weken geleden volgde een vijfdaagse staking. Toen reed een derde tot de helft van de bussen in Flevoland nog wel. De vakbond kondigde vervolgens aan met nieuwe acties te komen mochten de werkgevers niet opnieuw om tafel willen gaan. Dat gaat nu dus gebeuren, aldus FNV.

De stakingen worden 48 uur van tevoren aangekondigd zodat de reizigers weten waar ze aan toe zijn, aldus de vakbonden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel