Drie weken wegafsluiting, omrijden om van en naar Urk te komen

URK • Zo 26 februari 2023 | 19:16 • Zondag 26 februari 2023 | 19:16

Vanaf maandag moet al het gemotoriseerd verkeer dat over de Urkerweg van en naar Urk wil rijden een flink stuk omrijden. Dat komt doordat de weg bij Urk compleet is afgesloten vanwege werkzaamheden. De afsluiting en bijbehorende omleidingsroute duren in totaal drie weken.

Direct verkeer tussen Urk en Tollebeek is op dit moment niet mogelijk. De omleidingsroute loopt aan de noordkant van Urk via de Staartweg en de Zuidwesterringweg. Aan de zuidkant rijdt verkeer om via de Domineesweg. Er staan verkeersregelaars die sluipverkeer over de Karel Doormanweg en het Urkerdwarspad tegengaan.

Verschillende bushaltes op Urk vervallen tijdens deze drie weken en bussen vertrekken op andere tijden dan normaal. Meer informatie hierover vind je op de site van OV-regio IJsselmond. Alleen het fietspad langs de Urkerweg blijft tijdens de werkzaamheden open. Fietsers hoeven dus niet kilometers om te rijden.

Eerder maakten we deze reportage over de reden voor de afsluiting:

Weg tot en met 18 maart dicht
De afsluiting duurt tot en met zaterdag 18 maart. Maar de werkzaamheden rond de Urkerweg gaan daarna nog wel een tijdje door. Deze moeten in augustus van dit jaar klaar zijn. Meer informatie over het project is hier te vinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel