Opnieuw staking in het stads- en streekvervoer

FLEVOLAND • Do 2 maart 2023 | 6:42 • Donderdag 2 maart 2023 | 6:42

Het grootste deel van de bussen in Flevoland rijdt vandaag niet. Volgens de vakbonden CNV en FNV willen de werkgevers nog altijd niet in gesprek over een betere CAO. De buschauffeurs leggen daarom opnieuw het werk neer.

Van de stadsbussen van AllGo in Almere rijdt ongeveer de helft. De vervoerder waarschuwt dat dit een verwachting is en dat het ook kan zijn dat er meer of minder rijdt. Ook rijden er minder Arriva en Connexxion bussen door de staking.

Ook vorige week werd er gestaakt. Toen reden er minder bussen op dinsdag en vrijdag. Reizigers reageerden geïrriteerd. "Ik sta al twintig minuten te wachten. Maar het is niet anders." Marijn van der Gaag van FNV Streekvervoer zei eerder tegen Omroep Flevoland dat de busbestuurders het 'verschrikkelijk' vinden dat passagiers opnieuw de dupe zijn.

De buschauffeurs vinden de werkdruk te hoog en ze willen een loon dat meestijgt met de inflatie. Eind januari werd voor het eerst gestaakt. Drie weken geleden volgde een vijfdaagse staking. De vakbond sluit nieuwe stakingen niet uit, mochten de werkgevers niet opnieuw om tafel willen gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel