Lelystad krijgt een distributiecentrum van zeven verdiepingen

LELYSTAD • Za 4 maart 2023 | 8:26 • Zaterdag 4 maart 2023 | 8:26

Vastgoedontwikkelaar VDG Real Estate wil langs de A6 bij Lelystad een distributiecentrum van zeven verdiepingen bouwen. Het is de bedoeling dat het gebouw op een kavel van 30.000 vierkante meter komt aan de Minervaweg. Dat is iets meer dan vier voetbalvelden.

De ontwikkelaar meldt dat het een ‘revolutionaire ontwikkeling’ is dat het pand zeven lagen krijgt. Daardoor komt er 100.000 vierkante meter aan opslagruimte beschikbaar, maar blijft het grondoppervlak beperkt. Het is de bedoeling dat het distributiecentrum op bedrijventerrein Flevopoort in de loop van 2024 klaar is.

Het pand moet daarnaast een groene uitstraling krijgen, waarbij de buitenmuren worden voorzien van begroeiing en worden op verschillende locaties daktuinen gerealiseerd. Ook zet de ontwikkelaar in op duurzaamheid, waarbij de energie van de zonnepanelen op het dak worden opgeslagen in een batterij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel