Bier van eigen bodem bij eerste Speciaalbier Festival Flevoland

BANT • Zo 12 maart 2023 | 15:54 • Zondag 12 maart 2023 | 15:54

De eerste editie van het Speciaalbier Festival Flevoland zaterdagavond in Bant was een groot succes. Op vakantiepark Eigen Wijze waren zes brouwers aanwezig uit onder meer Bant, Kampen, Lemmer en Putten. In totaal kwamen ruim 450 bierliefhebbers af op het festival om de verschillende smaken bier te proeven.

Organisator Wietze van Wegen is enorm blij met de opkomst: "Wij zijn liefhebbers en hadden dus zin om zoiets te organiseren. Klaarblijkelijk zijn er nog meer liefhebbers. Dat het zo aanslaat, dat maakt onze droom echt werkelijkheid." De organisatie denkt nu al na over een extra editie. "We zitten te denken aan een zomereditie van het Speciaalbier Festival Flevoland. Dat zou dan in augustus of september moeten plaatsvinden in Bant," zegt van Wegen.

Lokale brouwers
Het leuke van dit festival is volgens van Wegen dat er zoveel lokale brouwerijen aan meedoen. Ook de Boeren Brouwers uit Bant stonden op het festival. Zij beginnen binnenkort een geheel eigen brouwerij in de Noordoostpolder. "Sinds vorige week hebben we de vergunningen binnen, we zijn nu druk bezig de brouwerij op te bouwen. Over twee maanden kunnen we de eerste batches brouwen", zegt Bart Schot van de Boeren Brouwers. "Dan komt alles rechtstreeks van het land, de ketels in."

Even wennen
Niet elke bezoeker had rekening gehouden met het promillage van de speciaalbieren. "Er gingen er net een paar naar huis, die zeiden: ik moet er wel een beetje aan wennen. Zij zijn gewend aan het drinken van normale biertjes, dan is dit wel wat anders," zegt van Wegen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel