Gevaarlijke situatie bij gesprongen waterleiding wooncomplex de Houttuinen

EMMELOORD • Ma 13 maart 2023 | 14:05 • Maandag 13 maart 2023 | 14:05

Zeven bewoners van wooncomplex de Houttuinen in Emmeloord zijn in de nacht van zondag op maandag geëvacueerd als gevolg van een gesprongen waterleiding. Volgens de brandweer was er sprake van een gevaarlijke situatie, omdat het water door de meterkast stroomde. Brandweerlieden zijn urenlang bezig geweest met de gevolgen van het lek, dat ontstond op de tweede verdieping.

"Ja, wateroverlast en niet zo zuinig ook", vertelt bewoner Herman Tas. "Het water stroomde via het plafond, langs de muren en door de meterkast naar beneden. Het stroomde over de meters en de schakelkasten heen. We zijn erg geschrokken. Het stond hier helemaal blank."

De brandweer vond het daarom noodzakelijk om de stroom in dat deel van het gebouw af te sluiten. Zes woningen werden ontruimd. In totaal werden zeven bewoners ondergebracht bij het aangrenzende Hof van Smeden, bij Talma Hof en bij familie.

Maandagochtend is de waterleiding gerepareerd, maar de bewoners kunnen nog niet naar huis. Eerst moet de elektriciteit nog worden gecontroleerd en moet de schade worden opgenomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel