Urker aangehouden voor betrokkenheid bij meerdere branden

URK • Wo 15 maart 2023 | 14:50 • Woensdag 15 maart 2023 | 14:50

Een man uit Urk is vorige week donderdag aangehouden voor brandstichtingen in het vissersdorp. Dat meldt de politie. De Urker zou betrokken zijn geweest bij schuurbranden aan de Boeg en een uitslaand vuur in een container aan het Marsdiep. De man heeft voor nu een huisarrest gekregen en is nog verdachte.

Eind januari woedde in één week tijd drie keer een brand in een schuur aan De Boeg. Vervolgens ontstonden eind februari en begin maart vier containerbranden in het vissersdorp, waarvan één wordt gelinkt aan de Urker. Hij wordt verdacht van het vuur dat in de nacht van 25 op 26 februari woedde aan het Marsdiep. Diezelfde nacht ontstond daar een tweede brand. Uit onderzoek moet blijken of het tweede vuur ook te linken is aan de verdachte.

De leeftijd van de man wil de politie niet bekendmaken uit privacyoverwegingen. "Het is een kleine gemeenschap en we hebben daarin een verantwoordelijkheid. We wegen dat per casus af", aldus een woordvoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel