Personele onrust was aanleiding om te stoppen met dealerschap landbouwmachines

TOLLEBEEK • Za 18 maart 2023 | 19:45 • Zaterdag 18 maart 2023 | 19:45

Leverancier van landbouwmachines Dewulf heeft het dealerschap bij mechanisatiebedrijf Naaktgeboren in Tollebeek ingetrokken vanwege personeelsproblemen bij Naaktgeboren. Dat zegt woordvoerder Jordy Vandercapelle van Dewulf.

Volgens hem werd vorig jaar duidelijk dat Naaktgeboren niet langer een betrouwbare service kon garanderen door de personele onrust. Daarop is besloten om het dealerschap aan een ander bedrijf in de omgeving te gunnen.

Begin deze week werd duidelijk dat mechanisatiebedrijf Naaktgeboren na 52 jaar de deuren sluit. Volgens directeur Dammie Hulsebosch is één van de redenen voor de sluiting het plotseling intrekken van het dealerschap van Dewulf. Daardoor zou de omzet fors zijn teruggelopen, liet hij in een brief aan de klanten weten. Ook speelt een tekort aan technisch en commercieel personeel een rol bij het besluit om te stoppen met Naaktgeboren.

Dewulf zegt vorig jaar september met het Tollebeker bedrijf in gesprek te zijn gegaan over het dealerschap. "Het bedrijf had een moeilijke periode achter de rug", zegt Vandercapelle. "Er zijn vorig jaar veel mensen weggelopen bij het bedrijf en er kwamen moeilijk nieuwe mensen bij. Na een gesprek met Naaktgeboren en na lang wikken en wegen hebben we besloten om met Bart Agro in Emmeloord in zee te gaan."

'Bart Agro bleek stabielere partner'
Naaktgeboren kreeg toestemming om de landbouwmachines van Dewulf nog tot 1 maart dit jaar te verkopen. "Ze kregen een half jaar uitloop om hun business te reorganiseren", verklaart Vandercapelle.

Het Tollebeker bedrijf besloot uiteindelijk om te stoppen om een faillissement te voorkomen. De deuren sluiten op 15 april. Het dealerschap is inmiddels overgenomen door Bart Agro. Het bedrijf uit Biddinghuizen heeft sinds kort een tweede vestiging in Emmeloord. Dat gaf vertrouwen bij Dewulf. "Het timmert aan de weg en service is belangrijk in onze sector."

Omroep Flevoland heeft directeur Hulsebosch van mechanisatiebedrijf Naaktgeboren om een reactie gevraagd. Hij wil net als eerder deze week alleen verwijzen naar de brief die op de website van zijn onderneming is geplaatst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel