Starterslening helpt tot nu toe 451 mensen aan een koopwoning

LELYSTAD • Za 18 maart 2023 | 10:19 • Zaterdag 18 maart 2023 | 10:19

Sinds de instelling van de starterslening in 2005 hebben 451 woningkopers in Lelystad daar gebruik van gemaakt. Dat meldt de gemeente in een tussenstand van de leningen die in Lelystad aan particuliere woningeigenaren worden verstrekt. In totaal is daar een bedrag van bijna 13 miljoen euro mee gemoeid. 161 Mensen hebben de lening inmiddels helemaal afgelost.

Met een starterslening kunnen mensen die voor het eerst een huis kopen in Lelystad worden geholpen met de financiering. Maximaal 20 procent van de koopsom van een woning kan dan tegen gunstige voorwaarden worden geleend van de gemeente. Daarmee is er minder geld nodig van de hypotheekverstrekker en worden huizen dus makkelijker bereikbaar voor starters op de huizenmarkt.

Lelystad heeft ook leningen verstrekt voor het verbeteren en verduurzamen van huizen. Sinds de start in 2007 hebben 755 huiseigenaren daarvan gebruik gemaakt met een totale waarde van 7,4 miljoen euro. 215 Leningen zijn inmiddels volledig afgelost.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met verslaggever Kees Bakker van Radio Lelystad. Hij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad op Lelystad. Voor tips: kees.bakker@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel