Winkels vol regenwater na verwijderen overkapping

DRONTEN • Di 21 maart 2023 | 6:05 • Dinsdag 21 maart 2023 | 6:05

Meerdere winkeliers in winkelcentrum SuyderSee in Dronten hebben last van overtollig regenwater. Drie maanden geleden heeft de gemeente een glazen overkapping boven de winkelstraat verwijderd en nu stroomt het regenwater geregeld de winkels binnen.

"Het water blijft staan", legt opticien Robin van Remmerden van de brillenwinkel uit. "Het water hoopt zich op tegen de gevel en waar het niet waterdicht is afgesloten, stroomt het naar binnen."

Ook kunstenaar Aad Gordijn kwam voor een onaangename verrassing te staan. "Wij kwamen hier in het pand kijken omdat we hier kunst gaan presenteren. En toen zagen we een enorme plas water liggen. De makelaar vertelde dat er wateroverlast is omdat de overkapping is weggehaald."

Waarom is de overkapping verwijderd?
In dit deel van het winkelcentrum, de passage Het Ruim, ervaren ondernemers overlast van hangjongeren. Om ze weg te jagen heeft de gemeente in december de overkapping verwijderd, zeggen de winkeliers. Vanwege de regen en wind zou het voor de jeugd dan niet meer leuk zijn om hier 'te chillen'.

Voorzitter Karin Priem van winkeliersvereniging SuyderSee heeft maandag een brandbrief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders van Dronten. Ze spreekt van 'grote wateroverlast' en noemt het een 'onacceptabele gang van zaken' dat de gemeente nog geen afdoende maatregelen heeft getroffen.

Een woordvoerder van de gemeente Dronten bevestigt aan Omroep Flevoland dat er nog geen oplossing is. Ambtenaren zouden inmiddels in gesprek zijn met de gedupeerde winkeliers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel