Aparte Floriadetegel lijkt er toch niet te komen op de Walk of Fame

ALMERE • Di 21 maart 2023 | 14:07 • Dinsdag 21 maart 2023 | 14:07

Er lijkt toch geen aparte Floriadetegel op de Almeerse Walk of Fame te komen. De gemeente Almere stelt de jury van de Walk of Fame voor om vast te houden aan de standaardprocedure. Daarbij dragen inwoners van Almere genomineerden aan voor een tegel. Dat blijkt uit antwoorden van het college van B en W op vragen van de Almeerse PVV.

In januari werd besloten dat er een speciale extra tegel voor de Floriade Expo zou komen. Dit als eerbetoon aan alle Almeerse vrijwilligers die aan de wereldtuinbouwtentoonstelling hebben meegeholpen. De PVV vond dit ronduit bizar vanwege het financiële debacle dat de Floriade is geworden voor de stad.

De gemeente erkent dat een aparte tegel misschien toch geen goed idee is geweest: "Tegelijkertijd constateren wij dat een tegel op de Walk of Fame wat ons betreft niet de meest geëigende weg is om al deze betrokkenen en de door hen gepleegde inzet te eren. Wij vinden het meer voor de hand liggen om de vele vrijwilligers op een andere manier te eren. In de toekomst willen we deze vrijwilligers graag een blijvende herinnering geven in onze stad, waarbij wij u uitnodigen om mee te denken wat hiervoor een goede manier zou zijn."

Via gewone nominatie kan het alsnog
Toch zou de Floriade via de normale procedure alsnog op een tegel terecht kunnen komen, zo legt de gemeente uit. "Uit de recent gesloten inschrijvingen blijkt dat voor de reguliere tegel vijftig van de 120 inzendingen betrekking hebben op de Floriade en de bij Floriade betrokken Almeerse vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. Wij hebben voorgesteld aan de jury om af te zien van een extra tegel en alle inzendingen te betrekken bij de nominaties voor de reguliere tegel."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel