Eerbetoon aan overleden oud-wethouder Duivesteijn

ALMERE • Vr 24 maart 2023 | 6:54 • Vrijdag 24 maart 2023 | 6:54

Omroep Flevoland zendt zondag elk uur de documentaire ‘De Spelers Van Oosterwold’ uit. Het is een eerbetoon aan Adri Duivesteijn, de oud-wethouder van Almere die afgelopen week overleed. Op diezelfde zondag 26 maart wordt in Den Haag zijn leven gevierd door familie en vrienden tijdens een herdenkingsbijeenkomst in het Haagse stadhuis.

In de documentaire zegt Duivesteijn dat mensen allerlei beslissingen kunnen en mogen nemen in het leven, maar als het gaat om wonen mogen mensen dat niet. Dat vindt hij raar. Met dat uitgangspunt bedacht de wethouder Almere Oosterwold. Een woongebied waar mensen met weinig bemoeienis van de overheid hun eigen huis konden bouwen. Volgens kenners is de wijk de kroon op zijn visie hoe woningbouw ook mogelijk is.

Documentairemaker Marit Geluk volgde vier jaar lang het ontstaan van de wijk. Waar eens aardappels groeiden, proberen mensen de wildste woonideeën te realiseren. Een huis van autobanden of varkentjes in de tuin. Het is mogelijk, maar niet gemakkelijk blijkt in de documentaire. Ook Adri Duivesteijn ziet de obstakels, maar benadrukt dat de documentaire ook aantoont dat mensen zelf veel kunnen regelen zonder overheid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel