Motorclub Quick Shift Tribe; onruststokers of brave rijders?

ALMERE • Vr 24 maart 2023 | 16:03 • Vrijdag 24 maart 2023 | 16:03

Sommige leden van motorclub Quick Shift Tribe op het bedrijventerrein Poldervlak in Almere zorgden afgelopen weekend voor veel overlast en een bedreigende situatie. Dat is althans het verhaal van ondernemers op het bedrijventerrein. Zij schrokken zich een ongeluk, maar de motorrijders zeggen dat zij geen bedreiging vormen voor hun buren. 

De motorclub die gevestigd is in een pand aan de Bakkenzuigerstraat had dit weekend een zogenoemde ride out. De herrie die dat opleverde heeft volgens de leden maar even geduurd. Odessa Schraa (QST): "Zet zestig auto's tegelijk aan en je hebt herrie en kabaal. Dus zestig motors tegelijk aan is ook herrie en kabaal. Het duurde een halve minuut en dan zijn we ook weer weg."

'Een hoop herrie'
Ondernemers op het bedrijventerrein kennen de motorclub, die nog maar net een jaar bestaat, niet. Nico Roozen, voorzitter van de Werkgroep Veilig Ondernemen Poldervlak, zegt dat de ondernemers niet op de hoogte waren van het ride out-evenement. "Een aantal motorrijders verzamelden zich zondag hier op de T-kruising en met een hoop motorgeluid en herrie wachtten ze tot de club compleet was voordat ze met veel geweld weg reden." 

De motorclub zelf zegt dat ze de twee rijders die 'wat meer herrie gemaakt hebben' tot de orde heeft geroepen. "Die twee waren aan het 'reffen'. Dat betekent dat als je de koppeling indrukt en tegelijkertijd gas geeft, dat dat klinkt alsof we aan het racen zijn." De twee herriemakers zijn door hun clubgenoten aangesproken op hun gedrag en liggen eruit als het een volgende keer weer gebeurd. 

'Aardige, brave mensen'
Maar Roozen vindt de situatie bedreigend. Hij nuanceert ook. "Ze doen an sich geen kwaad. Niemand wordt persoonlijk bedreigd maar als een ondernemer aan zijn werk wil en hij komt zo'n grote groep tegen, dan gaat hij weer naar huis." Volgens Schraa is de weg niet versperd. "Dat mensen hun bedrijf niet in kunnen, dat klopt niet helemaal. Want wij staan niet voor de bedrijven en wij blokkeren ook niemand expres. Wij zijn gewoon hele aardige, brave rustige mensen die met elkaar een lolletje trappen."

Buren uitnodigen
Ondernemer Roozen is er niet gerust op en wil actie van de gemeente. "Wij willen dat de gemeente optreedt tegen structureel voorkomende motorraces en verzameling van motorrijders die op ondernemers op dit bedrijventerreinen als bedreigend overkomen."

De motorclub wil het imago oppoetsen en gaat de buurt uitnodigen bij de volgende ride out of barbecue. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel