Het Waterloopbos in Marknesse krijgt een nieuw entreegebouw

MARKNESSE • Za 25 maart 2023 | 11:58 • Zaterdag 25 maart 2023 | 11:58

Natuurmonumenten start volgende week met de bouw van een nieuw entreegebouw in het Waterloopbos in Marknesse. Het pand komt op het grote grasveld tegenover het kunstwerk Deltawerk. Eind dit jaar moet de bouw klaar zijn.

Het nieuwe entreegebouw stond al een tijdje gepland. Gebiedsmanager Philip Makkink is blij dat er wordt gestart met de bouw: "Ik kijk ernaar uit om eind 2023 onze bezoekers te kunnen ontvangen in een gebouw dat het bijzondere verhaal van Rijksmonument Waterloopbos vertelt."

Horeca en hotel
Bezoekers kunnen in het nieuwe gebouw terecht voor informatie over het Waterloopbos, maar ze kunnen ook op het terras plaatsnemen voor een kop koffie of thee en voor een lunch of diner. Ook komt er een nieuwe expositie in het pand. Deze gaat over het verleden, het heden en de toekomst van het Waterloopbos.

De entree is niet het enige wat wordt vernieuwd rondom het Waterloopbos. Onlangs is het oude kantoorgebouw van Martin Daniels (Dyntes Tech Park) omgebouwd tot een hotel met 112 kamers. 31 maart gaat dat open.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel