Tien maanden cel voor mishandeling en dealen van drugs

URK • Vr 31 maart 2023 | 17:27 • Vrijdag 31 maart 2023 | 17:27

Een 20-jarige Rotterdammer moet tien maanden de cel in, omdat bewezen is dat hij een Urker heeft mishandeld. Ook dealde hij in harddrugs op Urk en in andere dorpen in de Noordoostpolder.

In eerste instantie stond de Rotterdammer voor de rechter op verdenking van het plegen van een woningoverval op Urk op 21 juni 2020. Twee weken geleden gaf de officier van justitie aan dat er van een overval toch geen sprake was, maar dat de bewoner van de woning wel mishandeld is door de Rotterdammer. Dat achtte de rechtbank ook wettig en overtuigend bewezen. De Rotterdammer zei in de rechtszaal dat het om een 'corrigerende tik' ging, omdat er geld en drugs uit zijn tas zouden zijn gestolen.

Ook acht de rechtbank bewezen dat de Rotterdammer zeker een half jaar harddrugs dealde en dat hij drugs in bezit had toen de politie hem op 21 juli 2021 in de kraag vatte. Verschillende getuigen verklaarden cocaïne en hasj van de man te hebben gekocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel