1 april-stunt van Walibi veroorzaakt verontwaardigde reacties

BIDDINGHUIZEN • Za 1 april 2023 | 15:49 • Zaterdag 1 april 2023 | 15:49

Een 1 april-stunt van attractiepark Walibi Holland in Biddinghuizen heeft geleid tot vele boze reacties. Mensen konden zaterdag tussen twee en drie 's middags via internet kaartjes kopen voor 14 euro, zo was aangekondigd op Facebook. Dat lukte niet omdat de website overbelast raakte.

Mensen noemen het oplichting en fake en zeggen ook dat het jammer is voor de mensen die de normale prijs van een ticket niet kunnen betalen. "We wilden een grap uithalen die echt waar was'', zegt Mascha van Till, directeur van Walibi.

Geen grap
De tickets zijn normaal veel duurder, minimaal 32,50 euro. Het attractiepark zegt 1 april te hebben aangegrepen om nieuwsgierige attractieparkliefhebbers naar de website te lokken. Daar zouden ze zien dat het toch niet om een grap gaat.

Wie zaterdagmiddag online een ticket wilde boeken kreeg een teleurstellend beeld te zien: een zandloper of de mededeling dat de webshop gesloten was. Op de Facebookpagina van Walibi zijn tientallen mensen daar erg verontwaardigd over en denken dat het om een misplaatste grap gaat.

Meer bezoekers dan verwacht
"We gaan het goed maken", belooft Van Till. "Er is iets technisch niet goed gegaan waardoor mensen niet konden boeken en daar komen we een ander moment op terug". Bij Walibi waren ze er al wel vanuit gegaan dat hun website door de aankondiging van goedkopere kaartjes veel bezoekers zou krijgen. Maar het waren er volgens de directeur toch veel meer dan verwacht, waardoor de pagina plat ging.

"Er komt een moment dat we onze belofte waar gaan maken", zegt Van Till, maar ze kan nog niet zeggen wanneer dat is en hoe de actie er dan uit gaat zien. "Het is nu even te hectisch", is haar reactie. Via sociale media wordt er later meer bekendgemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel