Advocaten luiden noodklok over afhandeling toeslagenaffaire: 'kan nog wel 12 jaar duren'

FLEVOLAND • Ma 3 april 2023 | 15:18 • Maandag 3 april 2023 | 15:18

Advocaten van slachtoffers van de toeslagenaffaire vrezen voor een nieuwe affaire. Het gaat namelijk volgens hen wel 12 jaar duren voordat alles is afgehandeld. De advocaten luiden daarom nu de noodklok. Eén van die advocaten is Khadija Bozia uit Lelystad. Ze zegt: "Ondanks de vele gesprekken met de herstelorganisatie merken we dat er weinig oplossingen worden aangeboden."

Het herstelproces loopt nu al twee jaar en Bozia verwacht dat het zeker nog wel tien jaar gaat duren omdat het proces in verschillende fases gaat. "Sommige mensen komen pas in 2025/2026 aan bod voor de eerste fase. Bij elkaar opgeteld kom je dan uit op een jaar of 10/12", aldus de advocate.

Volgens Bozia moet er gekeken worden naar een praktische oplossing om te voorkomen dat er nog meer vertragingen ontstaan. "Ikzelf denk dat we compensatie in blokken moeten gaan goedkeuren. In plaats van dat we alles eerst helemaal nagaan, want ondertussen zijn we dan weer een half jaar verder."

Toeslagenaffaire?
De Belastingdienst heeft tussen 2005 en 2019 duizenden ontvangers van kinderopvangtoeslag onterecht op de lijst van fraudeurs gezet. Veel gezinnen kwamen daardoor in grote financiële problemen. Hierdoor ontstonden vaak ook problemen op andere gebieden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel