Controle op stikstof bij veehouders kan beginnen

FLEVOLAND • Za 15 april 2023 | 20:23 • Zaterdag 15 april 2023 | 20:23

De controle van Flevolandse veehouders op de uitstoot van stikstof lag lange tijd stil, maar kan nu van start gaan. Dat blijkt uit een mededeling van het college van Gedeputeerde Staten. Veehouders hebben een natuurvergunning nodig om stikstof uit te stoten en de provincie moet dat handhaven. Maar omdat er geen personeel te vinden was, lag het toezicht sinds de zomer van vorig jaar stil.

Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek, die de inspecties voor de provincie uitvoert, heeft na veel inspanning tóch twee toezichthouders gevonden. Zij gaan zich fulltime bezighouden met de naleving van de stikstofregels.

Van alle Flevolandse veehouders hebben 100 een natuurvergunning. Bij hen moet getoetst worden of zij zich aan de voorwaarden houden. Van 250 bedrijven is de situatie niet precies bekend, daar moeten de omstandigheden eerst nog in kaart worden gebracht.

De zogenoemde PAS-melders vallen overigens niet onder de groep die door toezichthouders bezocht zou moeten worden. Voor hen is de provincie een apart proces begonnen, om te komen tot vergunningverlening voor het boerenbedrijf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel