Grote hennepkwekerij in hoekwoning, verhuurder wil ontruiming

ALMERE • Di 16 mei 2023 | 6:37 • Dinsdag 16 mei 2023 | 6:37

De Almeerse woningcorporatie de Alliantie wil dat een 60-jarige huurder zijn woning aan de Lancelotstraat in Almere snel ontruimt. De politie vond er op 27 maart een grote hennepkwekerij. Om die business te runnen, werd er ook illegaal stroom afgetapt.

"Zo groot heb ik ze nog nooit gezien", zei de rechter maandag in de rechtbank in Lelystad. Er werden eind maart maar liefst 768 hennepplanten aangetroffen in de hoekwoning. Volgens de politie was het beneden in de woonkamer een grote puinhoop en was er aan de meterkast te zien dat er geknoeid was met de energievoorziening. Op de twee bovenverdiepingen waren kweekruimtes ingericht.

Volgens de Alliantie was het niet de huurder zelf die de kwekerij runde, maar had hij zijn woning in bruikleen gegeven aan drie anderen die voor de teelt verantwoordelijk waren. Op het adres stonden ook nog een vrouw en drie kinderen ingeschreven, maar volgens de politie werd er slechts één bed aangetroffen in de woonkamer, dus dat kon niet kloppen.

De huurder zelf was niet aanwezig bij de rechtszitting. De man lijkt met de noorderzon vertrokken, de woningcorporatie heeft althans geen contact met hem kunnen krijgen. De Alliantie wil dat hij binnen drie dagen na de uitspraak van de rechter de woning ontruimt en dat hij huur blijft betalen tot het moment van de ontruiming. Ook wil de woningbouwvereniging dat de huurder opdraait voor de kosten van de procedure.

De rechtbank doet op dinsdag 30 mei uitspraak in de zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel