SP in Almere wil actieplan tegen schimmel- en vochtplekken in huurwoningen

ALMERE • Wo 17 mei 2023 | 6:11 • Woensdag 17 mei 2023 | 6:11

De SP-fractie in Almere wil dat de gemeente Almere in actie komt tegen woningcorporaties om problemen met vocht en schimmel in huurwoningen op te lossen. De partij wil daarom dat er een actieplan komt. Daarin moet komen te staan hoe huurders makkelijker kunnen klagen over de slechte leefomgeving en hoe verhuurders de problemen gaan oplossen.

SP-raadslid Rijk Ravestein wil met het actieplan ook meer aandacht bij de gemeente Almere voor deze problematiek. In 2020 maakte de SP een zwartboek met verschillende slechte woningen er in. Sindsdien is het volgens Ravestein een beetje beter gegaan, maar is er nog steeds een groot probleem. De SP-fractie hoort dat sommige huurders jaren van het kastje naar de muur worden gestuurd voordat er een oplossing komt.

Volgens Ravestein worden de problemen nu als losse incidenten opgelost, maar het raadslid ziet een patroon bij alle meldingen. Huurders in met name oudere huizen zouden met schimmel en vocht te maken hebben. In het periodiek overleg tussen de gemeente en de woningcorporaties moet schimmel op de agenda komen. Ook de partijen PvdA, AP/OPA en Denk steunen het initiatief.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel