Burgemeester sluit café The Sting na schietpartij

ALMERE • Wo 17 mei 2023 | 14:00 • Woensdag 17 mei 2023 | 14:00

Op last van burgemeester Hein van der Loo van Almere is buurtcafé The Sting in Haven woensdag voor twee weken gesloten. Dat gebeurt nadat er afgelopen weekend opnieuw onrust was in Haven. Bij een schietpartij viel een gewonde. Er komen nu ook meer camera’s in de wijk.

Bezoekers van het buurtcafé zouden betrokken zijn bij het schietincident afgelopen zaterdag op de Brink. "Ik heb vaker meldingen en incidenten vernomen bij café The Sting," zegt burgemeester van der Loo. "Dat is voor mij aanleiding om het café voor twee weken de sluiten." Maar volgens stamgasten heeft The Sting daar niets mee te maken. "Schandalig!" is de reactie van Stan Vermeer. Hij is stamgast van The Sting. Ook Annie van Mook komt er vaak. "Ik vind het heel erg dat ze dicht gaan. Dat hebben ze niet verdiend."

De persoon die geschoten heeft was een bezoeker van het café. Toen ze merkten dat hij dronken was en een pistool bij zich had, werd hij geweigerd in de kroeg. Daarna heef hij iets verder op De Brink geschoten. De eigenaren Jan en Inge Pereboom van het café zijn kapot van de boodschap die ze vanochtend kregen van een ambtenaar van de gemeente. Ze willen verder niet reageren op het besluit dat ze de deuren moeten sluiten.

Omwonenden willen dat de wijkagent terugkomt. "Er is een wijkagent in Haven", zegt burgemeester Hein van der Loo. "Maar wij zien hier nooit een wijkagent", is de reactie van boze buurtbewoners.

Bij de schietpartij op de Brink raakte een 53-jarige man gewond. Zondag pakte de politie twee verdachten op. Het gaat om twee Almeerders van 27 en 37 jaar. Het voorstel van VVD-raadslid Lesley van Hilten om overlastplegers een gebiedsverbod op te leggen, neemt Van der Loo in overweging.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel