Familie Jelies krijgt nieuwe tv-serie over emigratie naar Spanje

TOLLEBEEK • Wo 24 mei 2023 | 10:48 • Woensdag 24 mei 2023 | 10:48

De familie Jelies uit Tollebeek is volgend jaar te zien in een nieuwe tv-serie van KRO-NRCV. Het gezin wordt deze zomer gevolgd tijdens zijn emigratie naar het zuiden. Dit betekent dat de familie Jelies vanaf komend seizoen niet meer deelneemt aan 'Een Huis Vol'.

De Flevolanders werden bekende Nederlanders na hun optreden in het NPO1-programma 'Een Huis Vol', een tv-serie over grote gezinnen in Nederland. Moeder Janneke en vader Johan hebben negen kinderen. Eind juli, de eerste week van de vakantie, moet het gezin definitief in Spanje zitten. "We waren daar voor het eerst in 2018, toen hadden we nog maar zeven kinderen met de achtste onderweg", lacht Janneke. "Het was daar zo puur, die rust, de mensen en hoe ze met elkaar omgaan. Volgens mijn man doen we het voor de zon, maar daar heb je natuurlijk ook regen".

De nieuwe tv-serie krijgt mogelijk de naam 'Een huis vol over de grens', maar dit staat nog niet vast. "Ze zijn nu al aan het filmen. De zoektocht naar het dorp en het huis. De reis ernaartoe, de emigratie, en alles daar", zegt moeder Jelies. "Het is in de buurt van Alicante. We hebben een boerderij gekocht en willen daar appartementen zetten. Dat zijn chalets op wielen. En Johan gaat als timmerman-bouwvakker aan het werk." En de rest? "We hebben al een school gevonden voor de kinderen. Dan gaan we ze aanmelden. Er komen veel emoties bij kijken. Vrienden, de voetbalclub waar we van de week voor het laatst waren. We krijgen er wat moois voor terug."

'We volgen ze graag'
KRO-NRCV heeft vertrouwen in de productie, zegt woordvoerder Irene van Noort. "We hebben al meerdere seizoenen van 'Een Huis vol' met de familie Jelies gedraaid. Wij hebben dus al goed contact met de familie en we volgen hun avonturen erg graag." Het is nog niet bekend hoe lang het programma op televisie te zien is, zegt Van Noort. "We kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar we hopen op een fantastisch en zonnig nieuw hoofdstuk in hun leven."

Janneke Jelies is ook positief over het vooruitzicht. "Het is natuurlijk voor ons ook heel spannend, maar we gaan van het positiefste uit. We moeten het sowieso twee jaar de kans geven, maar als de kinderen zeggen van, 'het gaat niet, we hebben heimwee', dan gaan we terug. Maar daar gaan we niet van uit."

De nieuwe tv-serie is volgend jaar te zien, de eerste uitzenddatum is nog niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel