Raad van State: kap- en graafstop in bos bij Oosterwold niet nodig

ALMERE • Do 25 mei 2023 | 18:48 • Donderdag 25 mei 2023 | 18:48

De Raad van State ziet geen aanleiding voor een onmiddellijke kap- en graafstop voor een bosgebied bij de wijken Oosterwold en Nobelhorst in Almere. De gemeente wil daar bomen kappen voor het graven en verleggen van een vaart. Wijkbewoners en de stichting Paradijsvogelbosje zijn daarop tegen. Zij vinden dat er te veel bos gekapt wordt en dat de vaart ook op een andere plek kan komen.

De Raad van State bepaalde donderdag dat er geen werkzaamheden stilgelegd hoeven te worden, omdat de gemeente pas aan de slag mag in het gebied als de vergunning definitief is geworden. En omdat daarover nog een bodemprocedure bij de Raad van State loopt, mag er op dit moment helemaal nog niet gekapt of gegraven worden.

Tijdens de bodemprocedure gaat de Raad van State ook bekijken of de Stichting Paradijsvogelbosje überhaupt bezwaar mag maken tegen de plannen. Omwonenden hebben wel voldoende belang om bezwaar te mogen maken, verwacht de Raad van State.

Wanneer de inhoudelijke behandeling van de bodemprocedure plaatsvindt, is nog niet bekend. Dit kan nog maanden duren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel