Hulplijn voor beroepsvissers met mentale problemen

URK • Zo 28 mei 2023 | 12:27 • Zondag 28 mei 2023 | 12:27

Het platform TABOER gaat kijken naar de mentale gezondheid van beroepsvissers uit onder meer Urk. Het platform werd aanvankelijk opgericht om boeren en tuinders te hulp te komen die door economische omstandigheden en strengere en ingewikkeldere regelgeving hun werk en leven niet meer goed aan kunnen.

TABOER is een initiatief van Land- en Tuinbouworganisatie Noord en de stichting Zorg om Boer en Tuinder. De Rijksoverheid steunt de campagne. De initiatiefnemers vermoeden dat ook sommige vissers het zwaar hebben. Ook zij kunnen met zichzelf in de knoop zitten of spanning voelen met hun gezin, werkgever of omgeving.

Belangrijkste doel van TABOER is het bespreekbaar maken van eventuele mentale problemen. Zowel voor degenen die er last van hebben als voor hun naasten. Ook vissers kunnen er vanaf nu terecht voor een luisterend oor, tips, adviezen en ervaringsverhalen.

Via www.taboer.nl en de hulplijn (088 – 8886608) zijn getrainde medewerkers te bereiken die hen een veilige ruimte bieden om gedachten en gevoelens te delen, samen oplossingen zoeken en indien nodig doorverwijzen naar passende hulpverlening. De TABOER-lijn is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel