Bewoners van verzorgingshuizen gaan 'Happen en Stappen'

EMMELOORD • Di 30 mei 2023 | 20:44 • Dinsdag 30 mei 2023 | 20:44

Bewoners van verzorgingshuizen van zorggroep Oude en Nieuwe Land in Emmeloord gaan donderdag Happen & Stappen. Daarbij wordt dineren gecombineerd met een wandeling.

De zorggroep heeft het idee afgekeken bij restaurants die Happen & Trappen hanteren, waarbij mensen een diner combineren met een fietstocht in de omgeving. Bij een restaurant nuttigen ze dan één gang en fietsen vervolgens naar een ander restaurant voor de volgende gang.

De bewoners beginnen bij woonzorgcentrum Wittesteijn. Daar krijgen ze een drankje, om vervolgens naar woonzorgcentrum Hof van Smeden te gaan. "Ik ga er wel vanuit dat de meeste bewoners in een rolstoel zullen zitten", zegt Pauline van der Zee van de zorggroep. Om die reden zijn mantelzorgers en vrijwilligers welkom bij de wandeling en het diner. Zo kunnen zij de rolstoel duwen en hebben de bewoners een gezellige dag met hun mantelzorger.

Bij Hof van Smeden krijgen de bewoners een voorgerecht. Na een wandeling van drie kilometer eindigt de dag met hoofdgerecht en dessert bij verpleeghuis Talma Hof.

Van der Zee zegt dat Happen en Stappen zorgt voor verbinding, omdat bewoners nieuwe locaties ontdekken. "De bewoners wonen op een bepaalde locatie, maar komen nooit bij elkaar als je daar geen familie of vrienden hebt wonen, dus dan is het leuk als je op deze manier een kijkje kan nemen en nieuwe mensen kan leren kennen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel