A6 richting Almere in juni vijf avonden en nachten dicht

FLEVOLAND • Ma 5 juni 2023 | 13:20 • Maandag 5 juni 2023 | 13:20

Automobilisten op de A6 moeten de komende weken rekening houden met afsluitingen tussen Lelystad en Almere Buiten-Oost. Tussen 8 en 21 juni gaat de snelweg richting Almere vijf avonden en nachten dicht. Rijkswaterstaat meldt dat verkeer wordt omgeleid via A6 Lelystad, N302, N706 en de oprit A27 bij Almere-Hout. De verwachte extra reistijd is 15 minuten.

Deze periode zijn er veel werkzaamheden met hinder voor automobilisten. Vorige week werd de Ketelbrug richting Lelystad het hele weekend afgesloten voor werkzaamheden met lange files op de N50 richting Zwolle tot gevolg. Ook tussen Ens en Kampen stond het vast. De vertragingen liepen op tot meer dan 1,5 uur. Aankomend weekend wordt de A6 weer afgesloten, dit keer aan de andere kant richting Urk. "We doen er alles aan om de werkzaamheden zo goed mogelijk af te stemmen met het verwachte verkeer, maar soms nemen dit soort dingen gewoon een heel weekend of een hele week in beslag", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

De werkzaamheden zijn onderdeel van het onderhoud aan de A6 tussen Bant en Almere-Buiten dat nog loopt tot eind augustus dit jaar. Het gaat voornamelijk om het vernieuwen van asfalt, aanleggen van autodetectiesystemen en aanbrengen van belijning. "Veiligheid staat voorop, zo kunnen de ambulance en de brandweer er gewoon door", laat Rijkswaterstaat weten.

De werkzaamheden starten komende donderdag en staan gepland op 8, 13, 15, 16 en 20 juni tussen 19:30 en 05:00.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel