Almere City FC rekent zich nog niet rijk in voorbereiding op finaleduel

ALMERE • Wo 7 juni 2023 | 13:02 • Woensdag 7 juni 2023 | 13:02

Almere City FC zette dinsdagavond een belangrijke stap om te promoveren naar de Eredivisie. De eerste finalewedstrijd van de play-offs werd met 2-0 gewonnen door de Almeerse Club. Maar veel tijd voor feest is er nog niet geweest. Woensdagochtend stonden de spelers gewoon weer op het veld om te trainen voor de return in Emmen, zondag om 18.00 uur.

De spelers trainden dinsdag achter gesloten deuren, maar bij aankomst was de stemming goed en oogden de spelers ontspannen. City-directeur John Bes wil zich nog niet te nadrukkelijk uitlaten over of Almere zal promoveren: ''Ik probeer er zo min mogelijk over na te denken." Hij hoopt wel dat als Almere City niet zou promoveren, dat dan nog wel gewaardeerd wordt dat het een mooi seizoen is geweest. "Het is ook belangrijk dat we zien hoeveel het de stad en de club heeft gebracht, en wat voor een mooie basis we hebben gelegd voor komende seizoenen."

Bes ziet dat ook het succes leeft onder supporters in bijvoorbeeld de verkoop van seizoenkaarten. Afgelopen zondag stond de teller op 1.750 seizoenkaarten, inmiddels is dat aantal opgelopen tot ruim 2.650.

Mocht Almere City zondag wél promoveren dan moet er nog wel het een en ander gebeuren. Het stadion en de faciliteiten zouden in principe al voldoen aan de Eredivisie-eisen, maar de club moet dan nog wel een aantal kleinigheden aanpassen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel