8000 medewerkers met arbeidsbeperking staken voor meer loon

FLEVOLAND • Wo 7 juni 2023 | 13:24 • Woensdag 7 juni 2023 | 13:24

Tientallen Flevolanders voeren woensdag in Utrecht actie voor een betere cao. Naar schatting zijn er in totaal 8000 mensen met een arbeidsbeperking naar de actiedag gekomen. Het werk in de leerwerkbedrijven ligt daardoor grotendeels stil.

Inzet van het personeel is een loonsverhoging van minimaal 10 procent en een verdubbeling van de reiskostenvergoeding (nu 10 cent per kilometer). Bij de sociale werkvoorziening werken in totaal zo'n 75.000 mensen.

Ook medewerkers van sociaalwerkbedrijf 'Concern voor Werk' uit Lelystad doen mee met de actie en zijn met een bus naar Utrecht gegaan. Zoals Raydon Zeewijk, die hoopt dat vandaag verandering gaat brengen: "Maar als dit niet lukt gaan we nog een actie houden, totdat we onze zin krijgen."

In de afgelopen maanden zijn er volgens de NOS al meer dan 90 werkonderbrekingen bij sociale werkbedrijven geweest. Het personeel legde soms een uurtje, of soms iets langer, het werk neer om te protesteren tegen hun werkgever. In maart gebeurde dat ook bij Concern voor Werk in Emmeloord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel