Kapot hardware-onderdeel oorzaak urenlange treinuitval

FLEVOLAND • Do 8 juni 2023 | 15:21 • Donderdag 8 juni 2023 | 15:21

Een kapot hardware-onderdeel in het systeem voor de bediening van seinen en wissels veroorzaakte zondag en maandag de urenlange verstoring in de treindienst rondom Amsterdam. Dat blijkt uit onderzoek van ProRail. Door de 12 uur lange storing konden er ook geen treinen van Flevoland naar Amsterdam rijden en moest de verkeersleidingpost van ProRail omgeleid worden naar Utrecht.

Door de storing reden er maandag tot 09.00 uur geen treinen door Flevoland. Al het treinverkeer tussen Zwolle, Lelystad en Almere lag door de problemen stil. Het probleem begon zondagmiddag om 17.00 uur bij de verkeersleidingpost van ProRail in Amsterdam. Op dit moment wordt er nog steeds bediend vanuit Utrecht, maar het treinverkeer heeft daar geen hinder van, zegt ProRail.

De spoorwegbeheerder heeft het kapotte onderdeel kunnen repareren en heeft de systemen inmiddels ook getest. Vrijdag op zaterdagnacht wordt daarom de verkeersleiding weer teruggebracht naar Amsterdam. Als dat gebeurt, kunnen er geen treinen rijden in de regio Amsterdam.

Volgens een woordvoerder van de NS hebben de herstelwerkzaamheden waarschijnlijk geen grote gevolgen voor reizigers in Flevoland. De laatste trein van Zwolle naar Amsterdam vertrekt voordat de werkzaamheden beginnen, maar rijdt niet verder dan Lelystad. ProRail zegt er alles aan te doen om de werkzaamheden klaar te hebben als zaterdag de eerste treinen weer gaan rijden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel