Ondanks het zonnetje nog niet druk op de stranden

FLEVOLAND • Vr 9 juni 2023 | 17:39 • Vrijdag 9 juni 2023 | 17:39

Ondanks het zonnige weer was het nog niet druk op de stranden in de provincie. Met een temperatuur van ruim boven de 25 graden, was het vrijdag voor de eerste keer dit jaar wel een zomerse dag.

Op het grote strand in Zeewolde ziet het nog niet echt zwart van de mensen. Vooral buurtgenoten deden vandaag een dagje strand. "We wonen nu al twintig jaar in Zeewolde," zegt een jonge vrouw die met man op het strand zit. "Als kind kwamen we hier al en nu hebben we voor de eerste keer onze kleine mee."

Het jochie kruipt over het strand met een petje op. "Ik heb net het water geprobeerd," zegt zijn vader. "En het is best lekker." De watertemperatuur is ongeveer achttien graden. "Ik dacht dat het nog koud zou zijn, dus ik heb mijn zwembroek niet aangedaan. Best jammer."

Op Batavia strand in Lelystad was het met 25 graden net iets koeler. Omdat er weinig wind stond, werd er niet gekited op het strand, waar je eigenlijk niet mag zwemmen. Toch waren ook hier heel weinig mensen die een duik namen. "Het is heerlijk hierzo," zegt een man die toevallig voorbij reed en even op het strand heeft gezeten. "Ik mag niet klagen. Klein windje. Lekker rustig. Ik hoop dat het weekend hier ook zo blijft," zegt hij lachend.

'Konijnen gezien'
Meer gasten zijn er bij de bootjes van Eric Jeuring in Biddinghuizen. De zaken gaan weer goed bij zijn bedrijf De Randmeren na een moeilijke start. Zijn bootjes zijn al voor het hele weekend volgeboekt. "De natuur is prachtig en perfect," zegt een Duitse toerist die met zijn gezinnetje een stukje gaat varen. "Er zijn hier veel vogels, we hebben konijnen gezien en de steden zijn prachtig. We houden van Nederland."

Alcohol mogen ze niet mee. Met groepen jongeren heeft Jeuring daar nare ervaringen mee. De toeristen worden niet gecontroleerd. "Maar als je met kratten bier aan komt zetten, dan gaan die gewoon niet aan boord," zegt Jeuring. "Nuttig de alcohol als je weer thuis bent zodat je een leuke dag op het water hebt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel